İzmirden Çeşmeye Nasıl Gidilir (Muhteşem Cevap)

İzmir’den Çeşme’ye nasıl gidilir, İzmir Çeşme nasıl gidilir, İzmir Çeşme ulaşım, İzmir otogardan Çeşmeye nasıl gidilir şeklinde bizlere çok sık soru gelmektedir. Bu içeriğimiz sizlere İzmirden Çeşmeye nasıl gidilir ve İzmir otogardan Çeşmeye nasıl gidilir başlıklarında yardımcı olabilir. Bu içeriğimizle birlikte İzmirden Çeşmeye nasıl gidilir öğrenebilirsiniz.

Çeşme Hakkında Kısa Bilgi

Turizm yönünden oldukça iyi konumda olan ve her yıl Dünya’nın bir çok ülkesinden ziyaretçi alan Çeşme, tatil denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden bir tanesidir. İzmir’in batısında bulunan Çeşme’nin tam karşısında Yunanistan’ın Sakız Adası bulunuyor.

Çeşme’ye gelerek birbirinden güzel plajları ve koyları görme fırsatına sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda kalesi, sakız dondurması ve kumrusuyla ünlü olan Çeşme’nin Alaçatı mahallesi de bir hayli ünlüdür. Bir çok alternatif geziye sahip olabileceğiniz Çeşme tatilinde yapabileceklerinizin sınırı yoktur.

Çeşmeye Nasıl Gidilir

İzmir’de gezilecek yerler denilince akla ilk gelen yerlerden bir tanesi olan Çeşme’nin doğusunda Urla, kuzeyinde Karaburun, batısında ve güneyindeyse Ege Denizi vardır. Nüfus olarak 40 bin nüfusa sahip olan turizm bölgesinin yaz aylarında çok canlı geçmektedir. Çeşmeye gelmek için kullanabileceğiniz ulaşım aracı bir hayli fazladır. İster kara yolu, isterse hava yoluyla Çeşme’ye çok kolay bir şekilde gelebilirsiniz. Peki İzmir’den Çeşme’ye nasıl gidilir? İşte sizlere cevabı…

İzmir Çeşme Arası Kaç KM

İzmir Çeşme arası 85 kilometredir. Ortalama olarak 1 saatlik yolculuğunuz sonrası İzmir’den Çeşme’ye varabilirsiniz.

Çeşmeye Otobüsle Nasıl Gidilir

Yeni gelen düzenlemeyle birlikte artık İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir – Çeşme arası belediye otobüsü seferlerini başlattı. İzmir’in şehir merkezinden kalkan ESHOT’lar direk olarak Çeşme’ye gitmektedir. Çeşme’ye gitmek için İzmir şehir merkezinden 984 numaralı Fahrettin Altay – Urla otobüsünü kullanmanız gerekmektedir. Son durak olan Urla’da iniyorsunuz aktarma yaparak 760 numaralı Urla – Çeşme otobüsüne biniyorsunuz. Urla – Çeşme belediye otobüsü sizi direk olarak Çeşme merkeze götürecektir.

ESHOT’a binmek için İzmirim Kart uygulamasından yararlanmanız gerekmektedir. Son yapılan zamlardan sonra Altay – Urla otobüsü yani 984 numaralı otobüs sizlerden tam bilet için 5 TL, öğrenci bileti için 2.80 TL alacaktır. Çeşme’ye gitmek için kullanacağınız 760 numaralı otobüste tam bilet ücreti 6 TL, öğrenci biletiyse 3.50 TL’dir. Toplamda eğer tam bilet ödemesi yaparsanız 11 TL, öğrenci biletiyse giderseniz 6.30 TL ödeme yapmış olacaksınız.

İzmir Otogar’dan Çeşme’ye Nasıl Gidilir

İzmir Otogar’a geldiniz fakat Çeşme’ye nasıl gideceğinizi bilmiyor musunuz? O halde hemen cevaplandıralım sizlere…

Otogardan hiç ayrılmayın ve otogar içerisindeyken Çeşme Seyahati bulun. Çeşme Seyahat otobüs seferleri sizi direk olarak otogardan alacak ve Çeşme’ye kadar götürecektir. Bu otobüsler otogardan kalkar ve Alaçatı, Ilıca’ya uğradıktan sonra Çeşme otogara kadar giderler. İzmir otogardan Çeşme otogara günde birden fazla sefer düzenlenmektedir ve seferler 30 dakika aralıklarla gerçekleşir. Ortalama olarak 1 sefer yani İzmir Otogar – Çeşme arası 45 dakika ile 60 dakika arasında sürer.  Çeşme’ye giden otobüsler 141 numaralı perondan hareket etmektedir. İlk otobüs seferi her gün 06.30’da kalkar ve son seferse 21:00’dır. İzmir’den Çeşme’ye gidiş bileti 30 TL’dir.

Özel Araçla Çeşme’ye Nasıl Gidilir

Özel aracınızla Çeşme’ye gitmek isterseniz hem daha fazla konfora hem de farklı yerleri istediğiniz gibi görme imkanına sahip olacaksınız. Çeşme’ye gitmek için İzmir – Çeşme otoyolunu kullanabilirsiniz. Otoyola girmek için İzmir, Narlıdere’ye gitmeniz gerekir. Otoyola girdikten sonra Güzelbahçe, Urla ve Karaburun’a devam edip en son Çeşme’ye ulaşımınızı tamamlayabilirsiniz. Ortalama olarak yolculuğunuz 1 saat sürecektir. Fakat hızınıza bağlı olarak bu süre daha da azalabilir. Aynı zamanda otoyoldan gittiğiniz için HG veya OGS cihazınızın olması lazım.

Photo of author

Akifcan Küllü

İstanbul doğumluyum. 14 Yaşından itibaren yazılım geliştirmeyle ilgileniyorum. Oyun oynamayı yaşıtlarıma göre daha fazla seven, her detayına inme eğiliminde olan birisiydim.Oyun benim için belirli bir noktadan sonra ticari fayda sağlayabileceğimi bir kanal oldu. Bundan nasıl gelir elde ederim? Sorunun cevabı basitti. Oyun oynayan kişilere ihtiyacı olan ürünleri pazarlamak! Tabi bu hep dijital ürünler oldu.İlk gelir elde etmeye başladığımda pazarlama adına çok büyük bir tecrübem yoktu. Sonra dijital dünyada ürünlerimi pazarlamak adına SEO, Ads ve Dijital Pazarlama kanallarını öğrenmeye yönelik eğitimler aldım.Eğitimler sayesinde işimi daha da büyüttüm. Birden fazla içerik platformu kurdum, içerik ürettim, organik olarak trafiklerini arttıracak çalışmalar yaptım. Şimdi birçok içerik platformunun Google arama motorunda sıralama almasını sağlıyorum. Bu beni hem mutlu ediyor hem de finansal fayda sağlamama yardımcı oluyor.