Sporda drill ne demek, drill nedir, koşu drilleri nedir şeklinde ziyaretçilerimizden epey bir soru almaktayız. Bu içeriğimizle birlikte ziyaretçilerimize sporda drill ne demek ve benzeri olan her bir başlıkta detaylı olarak bilgi paylaşmış olacağız. Drill konusunda yardıma ihtiyacınız varsa bu içeriğimiz sizlere yardımcı olabilir.
Her insan sporda ısınma, soğuma ve esneme yapmak zorundadır. Yani sporunuzu daha kaliteli hale getirmek için, olası sağlık problemlerinin önüne geçmek için ısınma, soğuma ve esneme gibi hareketleri yapmakla mükelleftir. Fakat ihmal edilen bir konu daha bulunuyor. O ise çok önemli olan fakat her zaman ihmal edilen konulardan bir tanesi olan teknik çalışma olarak adlandırılabilecek koşu drilleridir.
Sporda Drill Ne Demek
Koşuyla uğraşıyorsanız ihmal ettiğiniz bir çok durum olabilir. Isınma, soğuma, esneme ve drill rutinleri derken bir çok teknik olay mevcuttur. Eğer çok daha hızlı ve çok daha uzun bir koşuya başlayacaksanız ısınma, soğuma veya esneme gibi rutinleri yapmak zorundasınız. Sporcular genellikle bu teknik olayları aksatır veya ihmal etmekten yana olurlar fakat fazlasıyla önemlidir. Sonuç olarak sporda drill, esneme veya soğuma gibi hareketlerin hiç birisini yapmamak doğru bir bakış açısını yansıtmaz.
Koşu Drilleri Ne İşe Yarar
Drill bir teknik çalışmadan ibarettir ve koşuda çok sık bir şekilde karşılaşılır. Koşunuz için doğru hareket modellerini seçme ve kas hafızasına bu hareketleri yerleştirmek fazlasıyla önemlidir. Eğer aktif bir çalışma programına sahipseniz hareket modellerini ve kas hafızanızı çok doğru bir şekilde ayarlamanız gerekir. Bu teknik olaylar sizin daha doğru adım atmanıza, daha verimli olmanıza ve adımlamanıza olanak sağlar.
Drill sayesinde beyin ve bacak arasındaki iletişimi en üst düzeye çıkartırsınız. Koordinasyonunuz inanılmaz bir hale gelir ve çevikliğiniz drill hareketleri sayesinde oldukça gelişir. Dengede durmada zorluk çekiyorsanız bu teknik olayı asla ihmal etmemelisiniz. Bir çok drill tekniği bulunmaktadır. Örneğin temel koşu drillerinden bahsedecek olursak; ‘’Yüksek diz çekme, yüksek diz çekerek sıçrama, kalçaya tekme, yanal koşu, yanal çapraz adımla koşu’’ gibi hareketler bulunur.
Koşu Drilleri Ne Sıklıkla Yapılmalı
Drill yaparken ortamınızın tartan, toprak veya çim olmasına mutlaka dikkat edin. Koşu drillerini sadece ısınma sonrasında yapmanıza gerek yoktur. Isınma sonrası, antrenman ortası veya sonrasında da yapabilirsiniz. 3 veya 4 tekrar olacak şekilde ayarlarsanız faydalarını fazlasıyla görürsünüz.
Eğer bir haftalık koşu programına sahipseniz bu koşu programınızın içerisine 1 veya 2 koşu egzersizi dahil edebilirsiniz. Oldukça yararı olan bu egzersizin sizin daha çevik hale gelmenizi ve daha iyi bir koşucu olmanıza olanak sağlayacaktır. Doğru koşu formu sayesinde artık sizlerde profesyonel olma yolunda emin adımlarla ilerleyiş gösterebilirsiniz.