0555 757 01 55 Kimin Numarası? Neden Arıyor? (Doğru Cevap)

Ziyaretçilerimizden çok sık bir şekilde 05557570155 numarası kimin? Şeklinde soru almaktayız. Bizlerde bu içeriğimizle birlikte 0555 757 01 55 numarası hakkında detaylı bilgiler aktarmış olacağız. Bununla birlikte 0555 757 01 55 neden arıyor, 0555 757 01 55 kime ait hakkında da bazı farklı bilgileri de aktarmış olacağız.

Telefon üzerinden dolandırıcılık vakalarının son zamanlarda çok fazla artmasıyla birlikte vatandaşlarda yabancı numaralardan gelen aramaları direkt olarak tehlikeli olarak yorumlamaktalar. Bunu yapmakta haklılar çünkü dediğimiz gibi büyük bir dolandırıcılık şebekesi vatandaşlarımızı oyuna getirerek parasını, kıymetli eşyasını çalmış oluyor. Peki, bizi arayan 0555 757 01 55 numarası kime ait? 0555 757 01 55 bizi neden arıyor? İşte sizlere cevabı…

0555 757 01 55 kime ait

0555 757 01 55 Kime Ait?

Son zamanlarda artan dolandırıcılık vakasına her geçen gün yeni bir olay daha ekleniyor. Tanımadığınız numaraları açarken mutlaka dikkatli olunuz. Karşınızda her an dolandırıcı olabilir ve sizden absürt bilgiler isteyerek kafanızı karıştırabilir. Eğer size ait kişisel bilgileri yabancı numaralar elde etmek istiyorsa veya sizden para talep ediyorlarsa kesinlikle kanmayınız. Bu tür talepte bulunan kişilerin telefonunu açmaktan uzak durunuz. Peki bizim 0555 757 01 55 numarası iyi niyetli mi? Yoksa kötü niyetli mi?

0555 757 01 55 numarasının İçişleri Bakanlığı’na ait olduğu söylenmektedir. Bu numara sizi arar ve size İç İşleri Bakanlığı tarafından arandığınızı söyleyerek kısa bir bilgilendirme aktarır. Daha sonrasında ise bilgilendirme bitince bir tuşa basmanızı ister. Bu telefon sizi aradığında dediklerine kulak asmayınız ve telefonu kapatınız.

0555 757 01 55 Neden Arıyor?

0555 757 01 55 numarası sizi arayarak bilgilendirme sunabilir fakat bu numaranın size söyleyeceği veya yapmanızı isteyeceği şeylerden uzak durunuz. Numara sizi aradı fakat siz yetişemediniz ve sizde yeniden geri aramak istediniz. Bunu yapmayınız. Eğer bu numara sizden hesap bilgilerinizi isterse, kişisel bilgilerinizi talep ederse kesinlikle vermeyin.

İç İşleri Bakanlığının Doğru Numarası Nedir?

İç İşleri Bakanlığı’nın bilinen tek ve gerçek numarası; +90 (312) 422 40 00’dır. Bu numara dahi sizi ararsa ve sizden kişisel bilgilerinizi talep ederse sakın vermeyiniz.

0555 757 01 55 kime ait

Telefon Dolandırıcılığı Nasıl Anlaşılır?

Tanımadığınız bir numara sizi aradı ve siz açtınız. Bu numara size iyi niyetli bir şekilde yaklaşarak işin sonunda tüm kişisel bilgilerinizi ve hesap bilgilerinizi sizden alabilmek için büyük çaba gösterecektir. Yani sizi kandırabilmek ve hesap bilgilerinizi çalabilmek için elinden geleni yapan dolandırıcıya asla ve asla kişisel bilgilerinizi vermeyiniz. Tanımadığınız bir numara sizden kişisel bilgilerinizi isterse bilin ki o numara dolandırıcıdır.

Size ‘’telefonunuza bir şifre gelecek’’ diyebilir. Bu tuzağa sakın düşmeyin. Hiçbir devlet memuru, polis, öğretmen, banka görevlisi veya türevi olan herhangi bir meslekteki kişi size ait tek seferlik kullanıma sahip olan şifreyi talep etmez. Bu tür taleplerde bulunan kişiler banka hesaplarınızı ele geçirmek için farklı yöntemler denemektedir.

Telefon Dolandırıcılığı Şikayet Etme

Tanımadığınız bir numara tarafından dolandırıldıysanız paniğe kapılmayın ve sakin kalarak ilk polis karakoluna gidiniz. Polis karakoluna yaşadığınız olayı anlatın. Onlar sizleri doğru bir şekilde nereye şikayet etmeniz gerektiğini veya diğer yöntemlerin her birisini paylaşacaktır.

Genel kategorimize göz atmayı unutmayın.

5/5 - 1 Kişi Değerlendirdi!
Photo of author

Akifcan Küllü

İstanbul doğumluyum. 14 Yaşından itibaren yazılım geliştirmeyle ilgileniyorum. Oyun oynamayı yaşıtlarıma göre daha fazla seven, her detayına inme eğiliminde olan birisiydim.Oyun benim için belirli bir noktadan sonra ticari fayda sağlayabileceğimi bir kanal oldu. Bundan nasıl gelir elde ederim? Sorunun cevabı basitti. Oyun oynayan kişilere ihtiyacı olan ürünleri pazarlamak! Tabi bu hep dijital ürünler oldu.İlk gelir elde etmeye başladığımda pazarlama adına çok büyük bir tecrübem yoktu. Sonra dijital dünyada ürünlerimi pazarlamak adına SEO, Ads ve Dijital Pazarlama kanallarını öğrenmeye yönelik eğitimler aldım.Eğitimler sayesinde işimi daha da büyüttüm. Birden fazla içerik platformu kurdum, içerik ürettim, organik olarak trafiklerini arttıracak çalışmalar yaptım. Şimdi birçok içerik platformunun Google arama motorunda sıralama almasını sağlıyorum. Bu beni hem mutlu ediyor hem de finansal fayda sağlamama yardımcı oluyor.
Yorum yapın