30 Günlük Sigorta Acentesi Staj Defteri Örneği

Ziyaretçilerimizden çok sık bir şekilde 30 günlük sigorta acentesi staj defteri örneği konusunda soru almaktaydık. Bu içeriğimizle birlikte ziyaretçilerimize 30 günlük sigorta acentesi staj defteri örneği konusunda yardımcı olacağız. Aynı zamanda doldurulmuş sigorta acentesi staj defteri konusunda da tüm detayları aktarmış olacağız.

Sigorta bölümü okuyorsanız ve sigorta acentesi konusunda staj defteri arıyorsanız bu içeriğimiz sizlere yardımcı olacaktır. 30 günlük sigorta acentesi örneği için aşağıda yer alan doldurulmuş sigorta acentesi staj dosyasını örnek alabilir ve staj dosyanızı hızlı bir şekilde doldurabilirsiniz.

30 Günlük Sigorta Acentesi Staj Defteri Örneği

30 Günlük Sigorta Acentesi Staj Defteri

Gün gün olan biten hakkında tüm detaylar staj defteri içerisinde paylaşılmıştır. Örnekte yer alan staj defterini taklit ederek sizde kendi staj defterinizi doldurabilirsiniz.

  1. Gün: Büro çalışanları ile tanışma büroyu tanıma gibi işler yapıldı. Büroda yapılan işler hakkında bilgi alındı.
  2. Gün: birinci ve ikinci sınıf mükelleflerin dosyaları incelendi. Dosya içerikleri ve evrak düzenlerine bakıldı.
  3. Gün: Yakın adreste olan mükellefler tarif edilerek, ilgili aya ait muhasebe evrakları toplandı.
  4. Gün: Mükelleflerden toplanan evraklar dosyalarına tarih sırasına göre takıldı. İkinci sınıf defterler işletme defterine kayıt edildi. Kdv durumlarına bakıldı.
  5. Gün: Birinci sınıf mükelleflerinin muhasebe programına ne şekilde kaydedilip mizanlarının nasıl çıkarıldığı yetkili arkadaşlara bakılarak izlendi.
  6. Gün: Birinci sınıf tacirlerin evrakları muhasebeleştirildikten sonra aylık mizanlardan beyannamelere nasıl aktarıldığı izlendi. İşyeri adresini değiştiren bir işletme defteri mükellefi için dilekçe hazırlandı. kira kontratı fotokopisi eklenerek ………… vergi dairesine verildi.
  7. Gün: hazırlanan beyannameler internet vergi dairesi e-beyanname sitesinden, ………… vergi dairesine gönderildi ve tahakkukları çıkartıldı. Ödenecek tutarlar mükelleflere haber verildi.
  8. Gün: Aylık ve üç aylık dönemlere ait muhtasar beyannamelerinin nasıl düzenlendiği izlendi. Muhtasarın hangi amaçla yapıldığı öğrenildi.
  9. Gün: çıkartılan muhtasar beyannameler kontrol edilerek internet vergi dairesi e-beyanname sitesinden, ……….. vergi dairesine gönderildi ve tahakkukları çıkartıldı. Ayrıca internet vergi dairesinden bir mükellefe ait vergi dairesi mükellefiyet yazısı alındı.
  10. Gün: bir şirkete ait hisse devri nasıl yapıldığı gözlendi. Mersis sisteminden ilgili hisse devri yapılması gözlendi.Bankaya ve vergi dairesine ilgili harçlar yatırıldı. Hisse devrinin şirket ortakları tarafından karar defterine karar alınıp, hissesini devredecek ortakların noterden hisse devri senedi düzenlenip, Ortaklar pay defterine hisse devri tarih ve sayısı yazılıp ortaklar pay defteri notere gidilip tasdik edilerek ……….. ticaret ve sanayi odasına ilgili evraklar teslim edildi tescil için randevu alındı.
  11. Gün: bir gün öncesinde hisse devri için ticaret odasından alınan randevu kağıdı ile odaya gidilip hisse devri tescili yapıldı. Ticaret odası harcı yatırıldı.
  12. Gün: mükelleflerin dosyaları tekrar irdelenerek dosyada en üs tarafta sırasıyla kdv beyannamesi, muhtasar beyanname, geçici vergi beyannamesi, kurumlar/gelir vergisi beyannameleri, ssk ile ilgili aylık prim ve hizmet belgeleri, işe giriş, işten çıkış ve genel yazışmaların sırasıyla düzenli bir şekilde olduğu incelendi. Takılacak evraklar yerlerine takıldı.
  13. Gün: Haziran ayına ait aylık sigorta ve hizmet belgeleri ile ilgili işçilerin puantajları programdan yapılarak SGK internet sitesi e-bildirge sayfasından onaylandı ve tahakkukları çıkartıldı.Ödemeleri mükelleflere haber verildi.
  14. Gün: birinci sınıf mükelleflerin evrakları muhasebe kaydına nasıl ve hangi düzende muhasebeleştirildiği izlendi ve bir şirkete ait evraklar program ortamından asıl kayıt edildiğinin uygulaması yapıldı.
  15. Gün: muhasebe kaydı yapılan şirketin kdv durumuna aylık mizandan bakıldı. İndirilecek kdv ve hesaplanan kdv’lerin muavin dökümleri alındı. Evraklarla tutarlılığına bakılarak yanlış kayıt edilip edilmediği incelendi. Gerekli düzeltmeler yapılarak aylık mizan çıkartıldı. Çıkan mizandan kdv beyannamesine nasıl aktarıldığı öğrenildi.
  16. Gün: mükelleflerin kdv, muhtasar beyannamelerin tamamı tahakkuk edilip edilmediği gözden geçirildi. Bir mükellefin stok durumuna bakılarak, mükellefe bilgi verildi. 
  17. Gün: yeni işe başlama yapılacak bir şahıs mükellefinin açılış işlemlerinin nasıl yapıldığı, hangi evraklarının istendiğine bakıldı. Noterden işletmenin resmi defteri tasdik ettirildi. İşe başlama-işi bırakma bildirimi dolduruldu.
  18. Gün: dün hazırlanan evraklarla vergi dairesine gidilip gelir vergisi mükellefiyetine tabi şahsın kuruluş evrakları teslim edildi. Firmaların BA-BS formları hazırlandı.
  19. Gün: Haziran ayı kdv, muhtasar, ssk tahakkuklarından kalanlar, büro arkadaşları ile birlikte gidilip mükelleflere dağıtıldı. Dün hazırlanan BA-BS formları ile ilgili karşı firmalar ile mutabakatlar sağlandı.
  20. Gün: sosyal sigortalar kurumuna gidilerek bir mükellefe ait işleri tescili yapıldı. Bir mükellefin işyerine girecek olan işçinin girişi sgk’nın internet sitesinden yapıldı. Dün mutabakatı sağlanan BA-BS formları e-beyanname sisteminden gönderilerek onaylandı. Tahakkukları alınarak mükelleflerin dosyalarına takıldı.
  21. Gün: Vergi dairesine gidilerek yeni işe başlayan bir mükellefin yoklaması tutturuldu. Mükellefin getirmiş olduğu banka hesap ekstrasının muhasebeleştirilmesi yapıldı.
  22. Gün: Bir şirket adına SSK il müdürlüğünden e borcu yoktur şifresi alınarak, Kurumun internet sitesinden şirket adına borcu yoktur yazısı çıkartıldı.
  23. Gün: …………. SMMM odasına gidildi. Mali müşavir faaliyet raporu alındı. Bir mükellefin işyerinde çalışan işçinin işi bırakması sonucu işçinin sigortadan çıkışı yapıldı. işten çıkış evrakları hazırlandı.
  24. Gün: Evrakları muhasebeleştirilen firmaların mahsup fişleri kontrol edildi. Bir şirket adına …….. ticaret ve sanayi odasından faaliyet belgesi alındı.
  25. Gün: Geçici Vergi beyannamelerini hazırlayabilmemiz için kira, işçilik, satışlar, maliyet hesapları, kontrol edilerek geçici vergi beyannamelerine hazırlık yapıldı.
  26. Gün: Firmaların geçici vergi beyannamelerinin nasıl yapıldığı öğrenildi.
  27. Gün: Geçici vergi beyannamelerinden düzenlenenler internet vergi dairesi sitesinden e-beyanname sayfasından gönderildi ve tahakkukları çıkartıldı. Bir firmaya ait borcu yoktur yazısı internet vergi dairesinden çıkartıldı.
  28. Gün: geçici vergi beyannamesi düzenlemeye ve gönderilmeye devam edildi ve kontrol işlemleri yapıldı
  29. Gün: kestirilen tahakkuklar mükelleflere dağıtıldı ve 7. ayın faturaları alındı
  30. Gün: mükellefler den toplanan evraklar tarih sırasına göre sıraya dizildi ve işlendi. Ayrıca son gün olması sebebiyle arkadaşlarla vedalaşılarak, iş yerinden ayrılma hazırlıkları yapıldı.

30 Günlük Lojistik Staj Defteri Örneği adlı içeriğimize göz atmayı unutmayınız.

5/5 - 1 Kişi Değerlendirdi!
Photo of author

Akifcan Küllü

İstanbul doğumluyum. 14 Yaşından itibaren yazılım geliştirmeyle ilgileniyorum. Oyun oynamayı yaşıtlarıma göre daha fazla seven, her detayına inme eğiliminde olan birisiydim.Oyun benim için belirli bir noktadan sonra ticari fayda sağlayabileceğimi bir kanal oldu. Bundan nasıl gelir elde ederim? Sorunun cevabı basitti. Oyun oynayan kişilere ihtiyacı olan ürünleri pazarlamak! Tabi bu hep dijital ürünler oldu.İlk gelir elde etmeye başladığımda pazarlama adına çok büyük bir tecrübem yoktu. Sonra dijital dünyada ürünlerimi pazarlamak adına SEO, Ads ve Dijital Pazarlama kanallarını öğrenmeye yönelik eğitimler aldım.Eğitimler sayesinde işimi daha da büyüttüm. Birden fazla içerik platformu kurdum, içerik ürettim, organik olarak trafiklerini arttıracak çalışmalar yaptım. Şimdi birçok içerik platformunun Google arama motorunda sıralama almasını sağlıyorum. Bu beni hem mutlu ediyor hem de finansal fayda sağlamama yardımcı oluyor.
Yorum yapın