Direksiyon Sınavından Kaldım Ne Yapmalıyım?

Ziyaretçilerimizden çok sık bir şekilde direksiyon sınavından kaldım ne yapmalıyım konusunda soru almaktaydık. Bu içeriğimizle birlikte değerli ziyaretçilerimize direksiyon sınavından kaldım ne yapmalıyım konusunda bazı yöntemler paylaştık. Ayrıca direksiyon sınavından kalınca ne kadar ücret ödenmesi, toplam kaç tane direksiyon sınav hakkı bulunduğu konusunda ayrıntılı bilgi verdik. Ek olarak direksiyon sınavında başarılı olmak için ufak tüyolar verdik.

Değerli ziyaretçilerimiz direksiyon sınavından kaldıysanız hiç canınızı sıkmayın, bir sonraki sınava daha tecrübeli ve bilinçli gireceğiniz için iyi bir sonuç alacaksınızdır. İlk direksiyon sınavından kalmanın genelde heyecandan kaynaklandığını vurgulamak isteriz. Buna bağlı olarak heyecan yapmamaya özen göstermenizi öneririz.

Direksiyon Sınavından Kaldım Ne Yapmalıyım?

Ehliyet Direksiyon Sınavından Kaldım, Ücret Ödeyecek Miyim?

Direksiyon sınavından kaldıysanız MEB sınava girmek için tekrardan ücret talep ediyor. Bu ücret kaldığınız her sınav için 160 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca 160 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna ekstra ‘direksiyon telafi eğitim ücreti’ ödenmesi gerekmektedir. Bu ücretin içinde 2 saat zorunlu direksiyon dersi yer alıyor. 2 saatlik zorunlu dersi almadan direksiyon sınavına girilmesi mümkün değildir. Peki direksiyon telafi eğitim ücreti ne kadar? Bu konuda sürücü kursları sene başında belirledikleri ücreti MEB’e bildirip onay almaktadırlar. Bu ücret 290 ile 390 TL arasında değişen bir miktardır. Yani direksiyon sınavından kaldığınızda toplam 450 ile550 TL arasında bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu ücretin 160 TL’si MEB’e ödenen direksiyon sınav ücreti olup geri kalan kısmı sürücü kursuna ödenen direksiyon telafi eğitimi ücretidir. 

Direksiyon Sınavına Kaç Kez Girilebilir?

Sürücü adayları yazılı sınavını başarı ile tamamladıktan sonra direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. İlk 4 hakkınız başarısız olup, dilekçe ile başvuru yapılması durumunda sınav hakkı daha verilir. 8 kez direksiyon sınavına giren ve başarısız olan adayın dosyası yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılması gerekir.

Direksiyon Sınavına Girme Hakkı Kaçtır?

Sürücü adaylarının toplamda 4 defa direksiyon sınavına girme hakkı vardır. Şöyle bir istisnai durumdan kaynaklı ek olarak 1 hak tanınmaktadır. 1 defayla sınırlı olarak eğer rahatsızlığınızdan dolayı sağlık raporu aldıysanız sınava girmeyerek bu hakkınızı  daha sonra kullanabilirsiniz. Bu durumda 4 defa sınava girme hakkına sahip olup bu sınavların 4ünden de başarısız olduğunuz takdirde  45 günlük süre içerisinde dilekçe verip tekrardan 4 hak elde edebilirsiniz. Tabi bu durumda direksiyon eğitim ücretlerini ödeyerek eğitimleri baştan almanız gerekecektir. Sonuç olarak 4+4 toplamda 8 defa direksiyon sınavına girip 8. defa başarısız olursanız dosyanız yanar ve sürücü kursuna baştan yazılmanız gerekecektir.

Direksiyon Sınavında Başarılı Olmak İçin Yapılması Gerekenler

  • Öncelikle sınav saatinden önce orda olun ve güzergahı inceleyip sınavını tamamlayan adaylardan ufak bilgiler alıp heyecanınızı bastırmaya çalışın.
  • Komisyon üyeleriyle iletişim kurup onların verdikleri ipuçlarından yararlanın.
  • Araca ilk bindiğinizde emniyet kemerini takmayı ve aynaları kendinize göre ayarlamayı unutmayın.
  • Sürüşe başlamadan sinyal vermeyi sakın unutmayın.
  • Arabayı hızlı kullanmayın, genellikle 2. viteste sürün.
  • Ani frenden kaçının.
  • Yokuş aşağı boş viteste gitmeyin.
  • Park ederken kaldırıma ve dubaya kesinlikle değmeyin.

Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.

5/5 - 1 Kişi Değerlendirdi!
Photo of author

Akifcan Küllü

İstanbul doğumluyum. 14 Yaşından itibaren yazılım geliştirmeyle ilgileniyorum. Oyun oynamayı yaşıtlarıma göre daha fazla seven, her detayına inme eğiliminde olan birisiydim.Oyun benim için belirli bir noktadan sonra ticari fayda sağlayabileceğimi bir kanal oldu. Bundan nasıl gelir elde ederim? Sorunun cevabı basitti. Oyun oynayan kişilere ihtiyacı olan ürünleri pazarlamak! Tabi bu hep dijital ürünler oldu.İlk gelir elde etmeye başladığımda pazarlama adına çok büyük bir tecrübem yoktu. Sonra dijital dünyada ürünlerimi pazarlamak adına SEO, Ads ve Dijital Pazarlama kanallarını öğrenmeye yönelik eğitimler aldım.Eğitimler sayesinde işimi daha da büyüttüm. Birden fazla içerik platformu kurdum, içerik ürettim, organik olarak trafiklerini arttıracak çalışmalar yaptım. Şimdi birçok içerik platformunun Google arama motorunda sıralama almasını sağlıyorum. Bu beni hem mutlu ediyor hem de finansal fayda sağlamama yardımcı oluyor.
Yorum yapın