Oroferon özellikle de kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunlarla mücadele edenler tarafından sıklıkla araştırılan bir ilaç olmuştur. Fakat herhangi bir ilacı reçetesiz kullanmak riskli olduğu kadar Oroferon’u da doktor önermediği sürece kullanmak doğru değildir. Peki Oroferon nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Oroferon kullananlar memnun mu? Merak edenler için işte detaylar…
Oroferon, kansızlık ve demir eksikliğine bağlı olarak kandaki kırmızı hücre sayısında düşüklüğün tedavisinde tercih edilen bir ilaç türüdür. Toplamda 30 depo draje içeren ambalajlarda satılan bu ürün demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlık durumunda da endikedir. Bilindiği gibi kanda demir eksikliği olması durumunda kişiler yoğun oranda halsizlik, çok daha hızlı yorulma, cilt renginde solukluk ve kan değerlerinin düşmesi gibi şikayetler hissetmektedirler. Söz konusu şikayetler günlük yaşamı ciddi oranda olumsuz etkiler. Böyle durumlarda hekimlerin önerisi ile Oroferon kullanımı sağlanabilmektedir.
Oroferon Etken Ve Yardımcı Maddeleri
Oroferon içerik açısından son derece zengin bir ilaçtır. Etken maddesi ise 1 draje için 80 miligram demire eş değer olan demir sülfat olarak bilinir. Oroferon içeriğindeki yardımcı maddeler ise;
- Mukoproteoz
- Askorbik Asit
- Hidrojene Edilmiş Hint Yağı
- Aseton
- Sakkaroz
- Talk
- Beyaz Balmumu
- Titanyum Dioksit
- Carnauba Wax
- İzopropil Alkol
- Polivinil Pirolidon
Tüm bunların yanı sıra ilacın üretiminde kullanılan diğer maddeler ise arap zamkı, K-30, eudrogit S100, karbontetraklorür, magnezyum trisiklat, dibutil ftalat, eudrogit E 100, nişasta, magnezyum stearat ve distile şeklinde sıralanabilecektir.
Oroferon Nedir? Ne İşe Yarar?
Oroferon genel olarak gebelik süreci boyunca ve de doğum sonrasında demir eksikliği için tercih edilen bir ilaç olarak bilinir. Bunun yanı sıra gelişme dönemindeki çocuklar da gençlerde mevcut demir eksikliğini gidermek, ağır adet kanamaları olan ve devamlı olarak kan verme durumunda olanlarda demir eksikliğini tedavi etmek, kan kaybına bağlı olarak demir eksikliğini gidermek ve emzirme döneminde demir gereksinimi karşılamak için doktor tavsiyesi ile Oroferon ilaç kullanımı sağlanabilmektedir.
Oroferon Nasıl Kullanılır?
Oroferon içerik açısından dikkatli kullanılması gereken bir ilaçtır. Bu nedenle kullanımı genel olarak erişkinler ve 6 yaş üzerinde olan çocuklar için önerilmektedir. 6 yaştan çok daha küçük olan çocuklar için kullanımı kesinlikle önerilmez. Peki Oroferon nasıl kullanılır? Öncelikle doktor tarafından reçete edilen bu ilaç, yine doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Doktor herhangi bir şekilde kullanmak önerisinde bulunmamış ise;
6 Yaş İçin Kullanımı
6 yaş üzerinde olan çocuklar için Oroferon kullanımı 1 depo dreje şeklindedir. Öyle ki 1 depo draje 80 miligram demir sülfat içermektedir. Kesinlikle belirtilen miligramı aşmamak gerekecektir.
Gebelerde ve Demir İhtiyacının Arttığı Durumlarda
Oroferon gebeliğin 4. haftasından itibaren günde 1 depo draje şeklinde kullanılmaktadır. Ayrıca doktor tavsiyesi ile de iki günde bir depo draje şeklinde kullanımı da mümkün olabilmektedir.
Uygulama Yolu
Oroferon, oral yolla tüketilen bir ilaçtır. Depo draje halinde sunulur. Genel olarak yemeklerden önce ya da yemek esnasında 1 bardak su ile birlikte yutulur. Drajelerin çiğnenmesi önerilmez. Kesinlikle emilmemeli ve de ağızda tutulmamalıdır. Doğrudan su ile yutularak tüketilmelidir.
Oroferon Yan Etkisi Nedir?
Oroferon ilacının kullanımından kaynaklı bazı yan etkilerin ortaya çıkması da söz konusu olabilmektedir. Özellikle de içeriğinde yer alan bazı maddelere karşı duyarlılığı olanlar, söz konusu yan etkilerden çok daha fazla etkilenebilecektir. Söz konusu yan etkiler arasında; kabızlık, karın bölgesinde şişlik meydana gelmesi, karın ağrısı, dışkı renginde belirgin bir değişikliğin meydana çıkması, mide bulantısı, kusma, aşırı derecede kaşıntı, midede yanma, ve hazımsızlık bulunmaktadır. Belirtilen yan etkilerden herhangi birinin ortaya çıkması durumunda ise bir sağlık durumundan yardım alınması şarttır.
Oroferon Muadili (Eşdeğerleri)
Oroferon bilindiği gibi demir eksikliğinde endike olan bir ilaçtır. Fakat bu ilacın temin edilememesi durumunda muadili ilaçların kullanımı da mümkün olacaktır. Oroferon muadili olan ilaçlar ise;
- Acmel
- Multı-tabs vitamin
- Betivol Tablet
- Desiferol plus damla
- Polıvıt C tablet
- Bemiks C tablet
- Acescap
Oroferon ile eşdeğerliliği olan ilaçlardan herhangi birini de mutlaka doktor önerisi ile kullanmak şarttır.
Oroferon Fiyatı Nedir?
Demir eksikliğinde kullanılan Oroferon, 2022 yılı itibariyle güncel fiyatı ile de bir hayli merak konusu olmuştur. Oroferon eczanelerde 19 Lira 94 Kuruşa satılmaktadır.
Oroferon Depo Adet Geciktirir Mi?
Oroferon ilacını kullanan kadınların endişe ettiği konular arasında adet geciktirmesine sebebiyet verilip vermediği olmuştur. Oroferon Depo da dahil olmak üzere hiçbir demir hapı adet geciktirmez.
Oroferon Kilo Yapar Mı?
Oroferon, doktor önerisi ile kullanılan bir ilaçtır. Fakat kullananların kilo konusunda endişe etmesine gerek yoktur. Çünkü hiçbir demir ilacı ve Oroferon kesinlikle kilo artışına sebebiyet vermemektedir.
Oroferon 6 Yaş Altı çocuklar Kullanabilir Mi?
Oroferon 6 yaş altındaki çocukların kullanımı için uygun bir ilaç değildir. Bu nedenle kullanılması büyük riskleri de beraberinde getirecektir.
Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.