Sosyal Medya Yasası Hangi Ülkelerde Var? (Doğru Cevap)

Ziyaretçilerimizden sık bir şekilde sosyal medya yasası hangi ülkelerde var? Sorusunu almaktaydık. Bu içeriğimizle birlikte değerli ziyaretçilerimize sosyal medya yasası hangi ülkelerde var? Doğru bir şekilde cevaplandırdık. Bununla birlikte sosyal medya yasası nedir, sosyal medya yasası maddeleri başlıklarında da farklı bilgiler verdik.

Sosyal medya yasası Türkiye gündemine kısa bir süre önce hızla giriş yaparak tüm sosyal medya kullanıcılarının merakını uyandırır şekilde popülerleşti. Kimi kullanıcılar sosyal medya yasasından şikayetçi oluyorken kimileri de düzenlemenin işe yarayacağından ve daha güvenilir bir internette gezinmenin daha doğru olduğundan bahsetmekte. Peki, Türkiye haricinde sosyal medya yasası hangi ülkelerde var? İşte sizlere doğru cevabı!

Sosyal Medya Yasası Hangi Ülkelerde Var?

Sosyal Medya Yasası Nedir?

Sosyal medya yasası daha güvenilir ve daha kullanılabilir bir internet ortamı oluşturabilmek için devletler tarafından uygulanır. Sosyal medya yasası ile birlikte terörizme olan suçlar azalır, devlete olan güven artar ve çocuklara karşın olan yasak bir çok görüntü, ses, yazı engellenmiş olur. Kullanıcıya gerçek bilgiyi ve haberi ulaştırabilmek için kaynağından bilgiyi kullanabilmek, okuyabilmek sosyal medya yasasının ilk hedefidir. Zira sosyal medya içerisinde her görüş barınabileceği gibi her görüşün ortaya atmış olduğu direkt olarak doğru değildir. Fakat sosyal medya çok manipülatif bir ortam olduğundan diğer kullanıcılar bazı görüşlerden görüşler yalancılığı içeriyor olsa bile direkt olarak etkilenebilir. Bu gibi durumların önüne geçebilmek adına sosyal medya yasası gayet doğru bir harekettir.

Sosyal medya yasası ile birlikte sosyal medya uygulamaları Türkiye’de ofis açması, vergiye tabi olmaları gerekmektedir. Sakıncalı bulunan tüm içerikleri işaretleyebilmek ve kullanıcıya daha güvenilir bir ortam hazırlayabilmek için devletin, sosyal medya platformlarına direkt olarak ulaşabilmesi daha doğrusu muhatap bulabilmesi gerekir.

Sosyal Medya Yasası Hangi Ülkelerde Var?

Sosyal medya yasası Türkiye haricinde İngiltere, Almanya, Avustralya, Fransa, Rusya, Çin ve Avrupa Birliği ülkelerinde mevcuttur. İngiltere, Fransa ve benzeri olan ülkelerin her birisinde sosyal medya yasası terörizmi önleyebilmek, çocuklara karşın yasak olabilecek içerikleri engelleyebilmek daha doğrusu kısaca güvenli interneti tüm kullanıcılara ulaştırabilmek için oluşturulmuştur.

Avustralya 2015 ve 2019 yıllarında sosyal medya uygulamaları için uygulamaların sorumluluklarını tanımlayan ve cezai yaptırımları içeren yasal düzenlemeler yapmıştır. Fransa, 2020 yılında nefret söylemi barındıran bu nefret söylemlerini engellemeye yönelik yasal düzenlemeyi yürürlüğe koymuştur. Rusya ise internete yönelik son birkaç yıl içerisinde bir ton yeni kanunlar ortaya çıkartmıştır. Son değişikliğini Kasım ayında yapmıştır ve yaptığı düzenleme ‘’acil bir durum’’ oluşması durumunda düzenleyici kurumların her birisine ‘’internetin fişini çekme yetkisi’’ vermektedir.

Sosyal Medya Yasaları Nelerdir?

Sosyal medya yasaları diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de terörizmi engelleyebilmek, diğer din, dil ırk ayrımına karşın nefret söylemini ortadan kaldırabilmek için geniş çaplı kanunlardan ibarettir. Güvenli interneti ortaya çıkartabilmek için sosyal medya yasaları Resmi Gazete üzerinden tüm Türkiye Cumhuriyeti halkına resmi bir şekilde servis edilmiştir.

Sosyal Medya Yasası Hangi Uygulamaları Kapsıyor? adlı içeriğimize göz atmayı unutmayınız.

5/5 - 1 Kişi Değerlendirdi!
Photo of author

Akifcan Küllü

İstanbul doğumluyum. 14 Yaşından itibaren yazılım geliştirmeyle ilgileniyorum. Oyun oynamayı yaşıtlarıma göre daha fazla seven, her detayına inme eğiliminde olan birisiydim.Oyun benim için belirli bir noktadan sonra ticari fayda sağlayabileceğimi bir kanal oldu. Bundan nasıl gelir elde ederim? Sorunun cevabı basitti. Oyun oynayan kişilere ihtiyacı olan ürünleri pazarlamak! Tabi bu hep dijital ürünler oldu.İlk gelir elde etmeye başladığımda pazarlama adına çok büyük bir tecrübem yoktu. Sonra dijital dünyada ürünlerimi pazarlamak adına SEO, Ads ve Dijital Pazarlama kanallarını öğrenmeye yönelik eğitimler aldım.Eğitimler sayesinde işimi daha da büyüttüm. Birden fazla içerik platformu kurdum, içerik ürettim, organik olarak trafiklerini arttıracak çalışmalar yaptım. Şimdi birçok içerik platformunun Google arama motorunda sıralama almasını sağlıyorum. Bu beni hem mutlu ediyor hem de finansal fayda sağlamama yardımcı oluyor.
Yorum yapın